Travanj 2014

POPIS UDRUGA

30.04.2014.

UDRUGE GRAĐANA SA SJEDIŠTEM NA PODRUČJU OPĆINE PUNAT:

1. Jaht klub Punat, Puntica 7, Punat; e-mail:  ycp@marina-punat.hr /  web: http://www.ycp.punat.hr ; predsjednik Ivan Žic;
2. KUD "Punat", Novi put 13,  Punat; e-mail:  info@kudpunat.hr,  kudpunat@gmail.com / web:  http://www.kudpunat.hr ; predsjednik Branko Karabaić
3. Kumpanija "Štorije" Punat, R. Boškovića 25; e-mail:  kumpanija.storije@gmail.com ; FB:  https://www.facebook.com/KumpanijaStorijePunat/info ; predsjednica Alica Karabaić;
4. Klub podvodnih aktivnosti "Punat", I.G. Kovačića 7, predsjednik Hrvoje Mrakovčić;
5. LD "Orebica" Krk, Lovna jedinica "Jastreb" Punat; predsjednik Gregor Žic; 
6. Malonogometni klub "Punat", Pod topol 18, web:  http://www.mnk-punat.com ; predsjednik Igor Petrak;
7. ŠRD "Arbun" Punat; Obala 36, e-mail:  zdravko.zic2@gmail.com ; predsjednik Zdravko Žic dipl.ing.;
8. Udruga invalida kvarnerskih otoka - otok Krk; Punat, Pod topol 2;  web:  http://www.uiko.hr ; predsjednik Ana Čačić;
9. Udruga maslinara "Naška" Punat, Pod topol 2; predsjednik: Nedeljko Mrakovčić; e-mail:  butigaomeda@gmail.com
10. Udruga "Moj otok" Punat, Guvnić 11, e-mail:  mojotok@mojotok.info / web:  http://www.mojotok.info ; predsjednik Nenad Maljković;
11. Udruga pčelara "Kadulja" Punat, Novi put 2; predsjednik: Nedeljko Mrakovčić; e-mail:  butigaomeda@gmail.com
12. Udruga "Puntarske užance", Punat, Novi put 2;  predsjednica: Iva Mrakovčić; e-mail: ivapodpecan@gmail.com; mob. 098 866022; FB stranica Udruga "Puntarske užance"
13. Udruga umirovljenika Općine Punat; Pod topol 2; predsjednik: Marinko Žic;
14. Boćarski klub "Punat"; Pod topol 2; predsjednik: Momčilo Marković; e-mail: bk.punat@gmail.com
15. Udruga građana "Sjeverni Jadran", Punat, Obala 21; predsjednik: Marko Srdoč; e-mail: morskimejl@gmail.com, web: FB stranica Udruge 
16. "Društvo mladih Fenix", Punat, Jagorika 41; predsjednik: Benjamin Mrakovčić; e-mail: Fenix.punat@gmail.com , FB stranica: Društvo mladih Fenix;  web stranica: http://udrugamladihfenix.com/

Zadnja izmjena na stranici 06. prosinca 2021. godine.

Udruge

Povijest

29.04.2014.

Punat je kao i okolna mjesta na otoku Krku već od davnina naseljen. Tragovi naseljavanja ovoga mjesta potječu još iz prapovijesti, a narodi koji su prije kročili tim područjem bili su Iliri, potom Grci pa sve do Rimljana.

Iako već davnoprije naseljeno, pisani tragovi koji spominju mjesto potječu tek iz 1377. godine, kada je Punat bio nazivan Villa di Ponte. U to je vrijeme je došlo do snažnog naseljavanja stanovnicima i to od strane krčkih kneževa, prvenstveno iz taktičkih razloga. Naime, knezovi su se odlučili za taj čin kako bi od neprijatelja zaštitili prilaz u Puntarsku dragu
 


Punat je u godinama koje su slijedile živio poglavito od ribarstva i maslinarstva, dok je razvoj brodogradnje i turizma započeo tijekom 19. stoljeća. O brodograditeljskoj tradiciji mjesta svjedoči činjenica da i danas brodovi tu dolaze na remont, a za sami razvoj nautičkog turizma zbog kojeg je Punat poznat zaslužna je marina.

Galerija slika 
 


Stara Baška

28.04.2014.

Stara Baška smjestila se je na južnom dijelu otoka Krka, s klimom sličnom onom u Puntu. Čisto more, niz lijepih plaža duž obale, mir i tišina, neokrnjena priroda. Mjesto je vrlo staro, a u 14. st. spominje se pod imenom Kraj. Današnje ime Stara Baška koristi se od druge polovice 17. stoljeća.

Ovaj divlji a ujedno i pitomi krajolik pogodan je za obiteljski turizam, odmor bez gužve i pretrpanih plaža. Vrijedni stanovnici izgradili su kuće za iznajmljivanje, obiteljske pansione i restorane, na čijim je stolovima ponuđena svježa riba, veoma ukusna janjetina i ovčji sir uz domaći med obogaćen kaduljom i ostalim ljekovitim travama, a na samom ulazu u mjesto nalazi se dobro opremljeni autokamp Škrila, za ljubitelje boravka u prirodi. Ovaj prekrasan dio otoka Krka zove na odmor i opuštanje svojim čistim morem, dupinima, mirisom soli, gromačama-suhozidi, malim intimnim plažama, ovcama i snažnim granama smokava koje daju plodove u kolovozu.

Dan naselja Stara Baška obilježava se 01. studenog na blagdan "Svih Svetih".

Stara Baška

Punat

28.04.2014.

Punat se nalazi na južnom djelu otoka Krka a smjestio se u jednoj od najljepših i najzaštićenijih uvala na Jadranu Puntarskoj dragi. Punat je udaljen oko 30 km od Krčkog mosta i oko 8 km južno od grada Krk. S glavne prometnice koja ide uzduž otoka Krka od Omišlja do Baške potrebno je skrenuti desno kod crkvice sv.Dunat, smještene na sjeveru Puntarske drage.

Jednostavnom primorskom ambijentu mjesta Punat draž daju male kamene kuće stisnute u uskim ulicama tzv. kalama u staroj jezgri mjesta te iskonska bjelina šljunčanih plaža kojih ima nebrojeno u bližoj okolici mjesta izvan Puntarske drage. Mjesto broji oko 1800 stanovnika.

Gotovo da nema posjetitelja koji za svog boravka u Puntu nije posjetio otočić Košljun koji u okrilju Franjevačkog samostana čuva bogatstvo hrvatske kulturne baštine.

Punat spada u red vodećih središta nautičkog turizma na hrvatskoj obali, među nautičarima poznat po marini «PUNAT» najstarijoj i jednoj od vodećih marina na Jadranu u čijem sastavu se nalazi i brodogradilište.

Punat je okružen maslinicima te je nadaleko poznato puntarsko maslinovo ulje, koje nije samo hrana već u pravim količinama i lijek.

Punat

OBAVIJEST O RADOVIMA NA BICIKLISTIČKO- PJEŠAČKOJ STAZI

28.04.2014.
Biciklistička staza Dunat- Punat
S obzirom na to da smo svjesni prilično zbunjujuće situacije, a vezane uz radove na biciklističko- pješačkoj stazi između Dunata i Punta, ovim putem pokušat ćemo barem malo pojasniti nastalu situaciju. Prvo, potrebno je odmah naglasiti da se radi o projektu vrijednom 12 milijuna kuna, od čega Općina Punat sudjeluje s 35,5 posto udjela, što je oko 4 milijuna kuna. Prilikom dolaska na čelo općine, zatekli smo dug Općine Punat samo za prvu fazu izrade ovog projekta u iznosu od 1, 8 milijuna kuna!
Obavijesti

Članovi Općinskog vijeća Općine Punat u sazivu 2013. - 2017.

22.04.2014.

GORAN GRŽANČIĆ - predsjednik OV

IVA ŠULINA - potpredsjednica OV

ANA LELEKOVIĆ

MATEJ MARIČIĆ

MAJA POLONIJO

HRVOJE MRAKOVČIĆ

MLADEN JURANIĆ

MILENKO TOMIĆ

NENAD ŠIMONJI

MARIJAN KEREŽI

KREŠIMIR ŽIC
 


KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA NOVOG SAZIVA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE PUNAT, ODRŽANA JE U SRIJEDU, 12. lipnja 2013. S POČETKOM U 13,00 SATI.
Općinsko vijeće

Stranice