Listopad 2019

OTVORENI PODACI - EVIDENCIJA KOMUNALNE INFRASTRUKTURE

30.10.2019.

Sukladno čl. 63. Zakona o komunalnom gospodarstvu ("Narodne novine" broj 68/18) Općina Punat ustrojila je i vodi Evidenciju komunalne infrastrukture. Evidencija se vodi za:

(1) Nerazvrstane ceste su ceste koje se koriste za promet vozilima i koje svatko može slobodno koristiti na način i pod uvjetima određenim ovim Zakonom i drugim propisima, a koje nisu razvrstane kao javne ceste u smislu zakona kojim se uređuju ceste.

Dokumenti

Čestitamo stanovnicima Stare Baške blagdan Svih Svetih, Dan naselja Stara Baška!

30.10.2019.

Od davnina je u naselju Stara Baška, blagdan Svih Svetih dočekivan s osobitim uzbuđenjem i veseljem kojega donose susreti. Naselje, udaljeno, a u neka prošla vremena i izolirano zbog loše cestovne infrastrukture nije bez razloga poznato i pod imenom "Kraj". Svaki dolazak prijatelja, rodbine, iseljene djece, unučadi... dočekivao se stoga s radošću. Blagdan Svih Svetih kada naselje Stara Baška slavi svoj dan upisuje se tako kroz povijest kao dan susreta, druženja i pjesme. Blagdan Svih Svetih je specifičan jer slaveći njega, susrećemo se i sa svima onima koji više nisu s nama.

Obavijesti

KAKO ŽELIMO DA NAS GENERACIJE PAMTE? - POZIV NA UKLJUČENJE U KREIRANJE PRVE CIVILNE ZBIRKE MUZEJSKIH PREDMETA U HRVATSKOJ

25.10.2019.

Iz Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka  javili su se s vrijednom inicijativom. Pozivaju građane da se uključe u kreiranje prve Civilne zbirke muzejskih predmeta u Hrvatskoj koja se formira upravo na području naše Primorsko-goranske županije.
 
Naime, predmeti prikupljeni u muzejima čuvaju sjećanja naše zajednice, kreiraju priče čitavog društva. Odgovornost odabira što je vrijedno čuvanja za budućnost do sada je ležala isključivo na muzejima. No, ovom inicijativom i građane Primorsko-goranske županije želi se učiniti dijelom tog procesa.

Obavijesti

Javni poziv za prijavu programa i projekata za zadovoljenje javnih potreba u sportu Primorsko-goranske županije u 2020.

17.10.2019.

Zajednica sportova PGŽ raspisala je Javni poziv za prijavu programa i projekata za zadovoljenje javnih potreba u sportu Primorsko-goranske županije u 2020. g.
Tekst poziva, pravilnici i svi obrasci nalaze se OVDJE:  
 
Rok za dostavu programa i projekata je 15. studeni 2019.

Natječaji

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVE U SVRHU OSTVARIVANJA PRAVA NA BOŽIĆNICU ZA UMIROVLJENIKE I OSOBE STARIJE OD 65 GODINA

16.10.2019.

Na temelju članka 4. Odluke o ostvarivanju prava na jednokratnu novčanu pomoć - „Božićnicu“ za umirovljenike (KLASA:080-02/18-01/02, URBROJ:2142-02-03/9-18-41) donesene 12. listopada 2018. godine, Općina Punat objavljuje JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVE U SVRHU OSTVARIVANJA PRAVA NA BOŽIĆNICU ZA UMIROVLJENIKE I OSOBE STARIJE OD 65 GODINA.

Natječaji

OBAVIJEST RODITELJIMA - BOŽIĆ 2019.

16.10.2019.

Općina Punat već tradicionalno i ove godine priprema podjelu poklon paketa za djecu u sklopu obilježavanja nadolazećih blagdana, stoga molimo roditelje DJECE ROĐENE OD 1.12.2013. GODINE DO 1.11.2019. GODINE, KOJA NISU OBUHVAĆENA PROGRAMIMA VRTIĆA DV „KATARINA FRANKOPAN“ - PODRUČNOG VRTIĆA U PUNTU I DV „SV. MALE TEREZIJE“ - KOD ČASNIH SESTARA da osobno prijave svoju djecu u Jedinstveni upravni odjel Općine Punat najkasnije do 22. studenog 2019. godine.
 

Obavijesti

Savjetovanje o Nacrtu prijedloga Pravilnika o načinu provođenja mjera i aktivnosti Programa „Hrvatski otočni proizvod“

15.10.2019.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije poziva zainteresiranu javnost da se uključi u javnu raspravu o nacrtu prijedloga Pravilnika o načinu provođenja mjera i aktivnosti Programa „Hrvatski otočni proizvod“. Sukladno odredbama propisanim Zakonom o otocima („Narodne novine“ broj 116/2018) koji je stupio na snagu 29. prosinca 2018. godine, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije donosi Pravilnik o načinu provođenja mjera i aktivnosti Programa „Hrvatski otočni proizvod“.

Obavijesti

OBRAZLOŽENJE

01.10.2019.

Odredbom članka 109. Zakona o proračunu ("Narodne novine" br. 87/08, 136/12 i 15/15), utvrđena je obveza da Upravno tijelo za financije jedinice lokalne samouprave dostavlja općinskom načelniku polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna za prvo polugodište tekuće proračunske godine do 5. rujna tekuće proračunske godine.
Općinski načelnik je obvezan podnijeti polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna predstavničkom tijelu, najkasnije do 15. rujna tekuće proračunske godine.

Dokumenti

Stranice