VAŽNO! OBAVIJEST O NOVOJ ODLUCI O IZGLEDU URBANE OPREME I JAVNIH POVRŠINA

Obavijesti

Dana 07. svibnja 2018. godine, a po prethodno provedenom E-savjetovanju sa zainteresiranom javnošću, donesena je Odluka  o izgledu urbane opreme i javnih površina na području Općine Punat. Odlukom se definiraju smjernice uređenja i opremanje javnih površina i ostalih površina koje graniče s javnim površinama, a nalaze se u naseljima na području Općine Punat. 
Korisnici poslovnih prostora koji se nalaze na području navedenom u članku 1. Odluke mogu zakupiti javnu površinu isključivo za obavljanje ugostiteljske djelatnosti.
Korisnici poslovnih prostora ukoliko su zakupili javnu površinu za obavljanje ugostiteljske djelatnosti ili posjeduju vlastiti prostor na kojem postavljaju ugostiteljsku terasu obvezni su:
1. Ukloniti betonske vaze s ugostiteljskih terasa;
2. Posude s ukrasnim biljem na ugostiteljskoj terasi postavljati isključivo unutar zakupljene javne površine. Udaljenost  između dvije posude s ukrasnim biljem mora biti najmanje 1 m, a maksimalna visina posuda je do 60,00 cm;
3. Ugostiteljske terase ograđivati samo uz suglasnost Jedinstvenog upravnog odjela Općine Punat
4. S ugostiteljskih terasa ukloniti sve reklamne panoe s fotografijama hrane;
5. Postavljati samostojeće panoe isključivo unutar zakupljene javne površine za postavljenje ugostiteljskih terasa.
6. Terase ugostiteljskih objekata moraju biti opremljene stolovima i stolicama od prirodnih materijala ili metala.
7. Zaštite od sunca – suncobrane postavljati isključivo na zakupljeni dio javne površine na način da je rub oboda suncobrana unutar zakupljene površine.
8. Zaštite od sunca – tende postavljati na način da je tenda cijelom svojom širinom i dužinom pri otvaranju unutar zakupljene javne površine. 
9. Bočne vertikalne strane nije dopušteno zatvarati najlonom ili drugim materijalom, odnosno fiksnom konstrukcijom ili napravom, vertikalnim nadovezivanjem na montažno-demontažnu nadstrešnicu, osim uz suglasnost Jedinstvenog upravnog odjela.

Cjeloviti tekst Odluke naći ćete OVDJE