Najava radionice za poljoprivrednike

29.03.2019.
Obavijesti

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za ruralni razvoj započela je s promotivnom kampanjom „Poljoprivrednik za 10“, koja se provodi u okviru mjere 10 „Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene“ iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. Budući da se mjera provodi u sklopu podnošenja
Jedinstvenog zahtjeva za potporu, želimo prenijeti informaciju korisnicima na terenu o novostima te mogućnostima provođenja IAKS mjera, odnosno ostvarivanja financijske potpore iz pojedinih tipova operacija (ili kombinacije više njih).
Cilj kampanje je podići svijest javnosti i potaknuti poljoprivrednike da zaštite i očuvaju okoliš na svojim poljoprivrednim gospodarstvima, koji nadilaze zakonski propisane zahtjeve ostvarivanjem prava na potporu kroz podmjeru 10.1., radi izgubljenih prihoda ili povećanih troškova u usporedbi s uobičajenom poljoprivrednom proizvodnjom, odnosno poticanje većeg korištenja dostupnih mjera kroz IAKS mjere ruralnog razvoja, a koje doprinose očuvanju okoliša.

Stoga se pozivaju poljoprivrednici na radionicu “Poljoprivrednik za 10” koja će se održati u Vrbniku, u četvrtak 04.04.2019., u 17:00 sati, Društveni dom Vrbnik, Trg Škujica 7.