Slikovnice donirane dječjoj ambulanti Doma zdravlja Krk

15.05.2014.
Novosti

Još smo za Valentinovo, a povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga mi u Puntu odlučili priključiti se i obilježiti taj dan. U suradnji s knjižnicom O.Š. u Puntu i našom knjižnicom i čitaonicom Punat, organizirali smo Akciju darivanja slikovnica, a sve u sklopu kampanje Čitaj Mi kojom se potiče čitanje naglas djeci od rođenja.   

Tim povodom 14. veljače djeca su u školu nosila slikovnice koje su prerasla i koje im više ne trebaju, a popodne od 17 do 19 sati  knjižnici Pod topol 2, od mještana smo primali donacije u knjigama.

Sve donirane slikovnice obećali smo odnijeti u dječju ambulantu Doma zdravlja u Krku, a to smo danas i napravili i s tri velike pune kutije slikovnica uputili se u Krk. Tamo smo dočekani s oduševljenjem i zahvalnošću sestara i doktorice Wiole. Vidno naoružani optimizmom, snagom i dobrom voljnom, doktorica i sestre pomogle su nam razvrstati slikovnice i rasporediti ih u čekaonice i ordinaciju.

Iz posjeta izvlačimo pouku da cjelodnevno druženje s djecom zaista, osim što pozitivno djeluje na čovjeka, iz njega izvlači i čisti optimizam. Samim time, posebno ćemo se zahvaliti pedijatrici Renati Wioli Medici koja nas je s oduševljenjem primila, provela kroz dječju ambulantu i na licu mjesta pokazala pravo značenje iskrene i posvećene brige za našu djecu.