​Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba u Puntu

01.10.2014.
Novosti

Međunarodni dan starijih osoba, koji se već godinama na današnji dan, 1. listopada obilježava diljem svijeta, ove će se godine sadržajno obilježiti i u općini Punat. Točnije rečeno, Udruga umirovljenika općine Punat pripremila je nekoliko događanja, kako bi se i kod nas dostojanstveno obilježio ovaj dan.


Prva po redu bila je jučerašnja radionica organizirana od strane Udruge te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Rijeka, a na temu „Demencija u staroj životnoj dobi i kako biti i ostati mentalno svjež". Radionica je održana u Maloj sali općine, s početkom u 10 sati, a kako nam je ispričano od organizatora, izazvala je jako dobar interes, protekla je vrlo uspješno i organizatori su vrlo zadovoljni posjećenosti. Drago nam je da puntarski umirovljenici znaju brinuti o sebi i svom zdravlju. Osim navedenog, danas će u Puntarskom Narodnom domu s početkom u 18 sati, biti organizirano neformalno druženje, opet od strane Udruge umirovljenika opcine Punat, naravno, uz glazbu i kolače.


Udruga će iskoristiti druženje i kako bi informirala svoje članove o aktivnostima u sljedećim mjesecima, ali kako nam kažu iz samo Udruge, naglasak je na druženju i obilježavanju tog međunarodno priznatog dana. Napomenut ćemo i kako će neki članovi Udruge iz Punta sudjelovati i na sutrašnjem obilježavanju Dana starijih osoba u Domu za umirovljenike Mali Kartec u Krku, s naglaskom na boćare i šahiste.


Za kraj, zamoljeni sam od strane udruge i da napomenem svim umirovljenicima da prate posebno istaknute narančaste listiće na oglasnim pločama diljem Punta i Stare Baške, jer to su listići Udruge umirovljenika koja planira barem jednom mjesečno organizirati razna događanja i time potaknuti starije mještane na druženje tijekom dugih otočkih zimskih mjeseci.