MALE SLOBODNE KNJIŽNICE U PUNTU

Obavijesti

Od ideje do zadovoljstva ne mora biti daleki put. Najčešće je potrebno samo malo dobre volje. Kako bismo oplemenili životni prostor svih nas i naših posjetitelja, 6. lipnja 2016. godine "pustili smo u rad" prve slobodne knjižnice u Puntu u parku ispred Hotela "Park" i u "Parku s anđelom".

Pokret malih slobodnih knjižnica svjetski je pokret. Prvu je 2009. postavio Todd Bol (Wisconsin) u spomen preminuloj majci učiteljici, dajući na korištenje susjedima njezinu knjižnu ostavštinu. Iako je danas, zahvaljujući elektroničkim medijima, knjiga dostupnija no ikad, pokret postavljanja malih slobodnih knjižnica počeo se intenzivno ši riti. Naše smo male slobodne knjižnice napunili knjižicama iz fonda Općine Punat, iz privatne donacije pok. Ilić Zvonimira i donacijama Narodne knjižnice u Puntu.

Male slobodne knjižnice funkcioniraju na način "uzmi knjigu - donesi knjigu" i ne sumnjamo da će se naši mještani i gosti u tome snaći.

Malim slobodnim knjižnicama potičemo ljude da primijete knjigu, potičemo druženje s knjigama, čitanje... potičemo i duh zajedništva u mjestu, jer su male slobodne knjižnice svih nas, pa je na nama da ih čuvamo, ne oštećujemo, osvježavamo sadržaje...

Male stvari čine život, vrijeme je da ponovo o toj mudrosti učimo!