ZAPOČEO POSTUPAK PRIKUPLJANJA PRIJEDLOGA ZA OSOBU OTOKA KRKA 2017. GODINE

Novosti

Na portalu otok-krk.org objavljen je poziv za dostavu prijedloga za osobu otoka Krka 2017. godine, čime je otvoren ovogodišnji Izbor osobe otoka Krka. Pozivaju se svi stanovnici otoka Krka predlagati kandidate za koje smatraju da zaslužuju nominaciju za izbor osobe otoka Krka 2017. godine.
Pravila su jednostavna:

1. Osoba koja zaslužuje biti proglašena osobom godine otoka Krka za 2017. mora imati prebivalište na otoku Krku, te biti u svakom pogledu uzorna, a najbitnije je, što je i temelj ovoga izbora, da je u ovoj 2017. godini imao ili imala neko posebno i hvalevrijedno djelo, postignuće, rezultat, zaslugu… u bilo kojem segmentu života: humanitarnom, znanstvenom, umjetničkom, gospodarskom i sl. Sportaše i sportske djelatnike nismo ovdje spomenuli, ne zato što ne zaslužuju, nego zato što se svake godine bira naj-sportaš godine otoka Krka gdje će oni imati prigodu biti izabrani. Osim toga, neće se prihvatiti prijedlozi za one osobe koje budu predložene za postignuće u poslu koje profesionalno obavljaju ili za njega primaju novčanu naknadu.

2. Osoba ne može biti kandidirana za isto djelo dvije godine zaredom.

3. Kandidate za osobu godine otoka Krka mogu predlagati svi čitatelji i suradnici portala Otok Krk. Prijedlozi s imenom, prezimenom, godinom rođenja i adresom, zatim detaljnijim obrazloženjem što je taj kandidat ili kandidatkinja značajno napravio/la u ovoj godini te imenom, prezimenom i brojem telefona predlagatelja slati na e-mail otokkrk.org@gmail.com. Anonimni prijedlozi neće se prihvatiti.

4. Članovi uredništva Portala otok-krk.org kao i članovi njihovih užih obitelji, ne mogu biti predloženi za osobu godine.

5. Prijedlozi se primaju zaključno do petka 1. prosinca ove godine, najkasnije do ponoći.

6. Uredništvo će provjeriti jesu li svi prijedlozi istiniti i potom objaviti kompletnu listu, ali bez podataka o predlagateljima. Zatim će biti omogućen vremenski rok za primjedbe o predloženim kandidatima na isti e-mail: otokkrk.org@gmail.com. Primjedbe moraju također biti potpisane jer se anonimne neće uzimati u obzir. Sve će to biti dovršeno do 15. prosinca.

7. Potom će na početnoj stranici Portala biti objavljena kompletna lista kandidata i anketa putem koje će čitatelji moći glasovati za samo jednog odabranog kandidata. Glasovanje će trajati do 24. prosinca do ponoći, tako da ćemo za Božić imati osobu godine otoka Krka za 2017. godinu.

Naknadno će biti objavljeno kada će i gdje biti svečana dodjela priznanja.