OBAVIJEST STANOVNICIMA PUNTA I STARE BAŠKE

Obavijesti

Sukladno članku 42. stavak 2. Odluke o komunalnom redu Općine Punat („Službene novine Primorsko-goranske županije“, broj 20/08, 25/09 i 6/13) vlasnici odnosno posjednici okućnica i zemljišta (vrt, voćnjak, neizgrađeno građevinsko zemljište i druga slična površina) uz javne površine dužni su brinuti o urednom i estetskom izgledu površina, u suprotnom, isto će učiniti Općina na teret obveznika.
Nadalje, sukladno članku 66. Odluke o komunalnom redu Općine Punat („Službene novine Primorsko-goranske županije“, broj 20/08, 25/09 i 6/13) na javnim površinama naročito se zabranjuje ostavljanje vozila bez registarskih tablica, neregistriranih vozila, lakih teretnih prikolica, kamp prikolica, čamaca, karamboliranih vozila, olupina vozila, plovila i sl. Navedene predmete zabranjuje se ostavljati i na privatnim površinama koje se nalaze uz javnu površinu ili su vidljive s javnih površina.
Ovime obavještavamo vlasnike okućnica, te zemljišta uz javne površine ili vidljive s javne površine da su se dužni pridržavati navedenih odredbi Odluke o komunalnom redu te sukladno navedenom urediti svoje okućnice i zemljišta te ukloniti neregistrirana vozila, olupine vozila, kamp prikolice i slično iz svojih okućnica i s privatnih površina vidljivih s javnih površina.

 
U tijeku je popisivanje lokacija na kojima se krše navedene odredbe Odluke o komunalnom redu te će vlasnicima ili posjednicima istih sukladno članku 129. stavak 1. iste odluke biti izrečene novčane kazne i izdana Rješenja o uklanjanju istih.
 
Apeliramo na stanovnike Punta i Stare Baške da se aktivno uključe u akciju čišćenja naše Općine od opasnog i neadekvatno pohranjenog otpada kako bismo svi skupa živjeli u čistijem i ljepšem mjestu na zadovoljstvo mještana i turista.
 
 
OPĆINA PUNAT