Od 22. svibnja 2020. godine, naša je web stranica digitalno pristupačna

22.05.2020.
Obavijesti

Što je digitalna pristupačnost? Digitalna pristupačnost je uključiva praksa koja osigurava da i osobe s invaliditetom nemaju nikakvih prepreka u interakciji ili pristupu digitalnom sadržaju. Digitalne informacije i usluge su pristupačne kada ih svi ljudi mogu lako opažati i razumjeti, uključujući i osobe koje imaju vizualne, slušne, motoričke ili kognitivne poteškoće.

S veseljem obavještavamo svoje korisnike da smo u Općini Punat osigurali izgled i funkcije mrežnih stranica te su one sada prilagođene osobama s invaliditetom i/ili smanjenim sposobnostima na način da su zadovoljena načela: mogućnost opažanja – korisnici moraju moći vidjeti podatke koji se prikazuju (ne mogu biti nevidljivi svim njihovim osjetilima), operativnost – korisnici moraju moći upravljati sučeljem (sučelje ne može zahtijevati interakciju koju korisnik ne može izvršiti), razumljivost – korisnici moraju moći razumjeti informacije, kao i rad korisničkog sučelja (sadržaj ili operacija ne smiju biti izvan njihova razumijevanja) i stabilnost – korisnici moraju moći pristupiti sadržaju uz sav razvoj tehnologije (bez obzira na razvoj tehnologija, sadržaj bi trebao ostati jednako dostupan).
Naravno, digitalna pristupačnosti web sadržaja je praksa koja će se i nadalje razvijati i unaprijeđivati. Mi u Puntu, nastojat ćemo uvijek hvatati korak s trendovima kako bismo svim svojim korisnicima bili što pristupačniji i bliži.

Upravljanje stranicama omogućeno je putem menija Prilagodbe (u gornjem desnom kutu stranice)