VAŽNE INFORMACIJE VEZANO NA EPIDEMIJU KORONAVIRUSA U REPUBLICI HRVATSKOJ

29.04.2020.
Obavijesti

U vezi s popuštanjem dijela mjera usmjerenih na sprječavanje mogućnosti zaraze koronavirusom, od Stožera CZ Primorsko-goranske županije zaprimljena je obavijest sljedećeg sadržaja: Kako dio objekata nije bio u funkciji kroz duže razdoblje postoji potencijalni rizik pojavnosti Legionella u vodovodnim sustavima takvih objekata. Posebno se to odnosi na javne ustanove poput škola, vrtića, bolničkih odjela koji nisu bili u funkciji, sportskih i rekreacijskih objekata, turističkih objekata i drugo.
Stagnacijom vode u vodovodnim sustavima stvaraju se idealni uvjeti za razvoj Legionella, a time i rizik za pojavu legionarske bolesti. 
Stoga se ističe da je potrebno provesti preventivne postupke suzbijanja legionarske bolesti u objektima koji se privremeno nisu koristili, a što minimalno uključuje ispuštanje vode na svim izljevnim mjestima u toplom i hladnom krugu u trajanju najmanje 20 minuta (slavine, tuševi, vodokotlići i slično) za vrijeme dok objekti nisu u funkciji, a sve kako bi se onemogućila stagnacija vode u cijevima, te na taj način smanjio rizik od pojavnosti Legionelle.


Objavljuje se Odluka o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Primorsko-goranske županije. Odluku je donio Stožer CZ Republike Hrvatske dana 19. travnja 2020. godine.


PREPORUKA STOŽERA CZ PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE od 9. travnja 2020. godine: S ciljem zaštite stanovništva preporučuje se svim pružateljima usluga i kupcima obavezno korištenje zaštitne maske ili ostalih prekrivala za lice prilikom ulaska u trgovine, pošte, ljekarne i ostale poslovne subjekte. Također je poželjno koristiti i jednokratne rukavice. Pazimo na sebe i druge!


VAŽNO! Od danas, 9. travnja 2020. godine, otok Krk se smatra jedinstvenim prebivalištem odnosno administrativnim područjem više jedinica lokalne samouprave. Drugim riječima, ukida se izdavanje propusnica stanovnicima s prebivalištem na području općine Punat za odlazak u druge općine na otoku Krku i grad Krk. I dalje se, međutim mole građani za odgovorno ponašanje i reduciranje kretanja u svrhu zaštite svojega i tuđeg zdravlja i sprječavanja mogućnosti širenja zaraze među stanovništvom Otoka! Ukidanje potreba za propusnicama ne znači i ukidanje mjera Nacionalnog stožera CZ.


Koordinacija gradonačelnika i općinskih načelnika otoka Krka donijela je ODLUKU o osnivanju Koordinacije stožera Civilne zaštite dana 20. ožujka 2020. godine.


Objavljeni su najčešća pitanja i odgovori vezano uz sustav e-propusnica - OVDJE

NOVO! SUSTAV E-PROPUSNICE JE U FUNKCIJI! MOLIMO VAS DA ZA PREDAVANJE ZAHTJEVA ZA IZDAVANJE PROPUSNICA KORISTITE SUSTAV - OVDJE

Kako funkcionira sustav E-propusnice pogledajte OVDJE
 

OBAVIJEST STANOVNICIMA OPĆINE PUNAT: 
Mještani s prebivalištem na području Općine Punat kojima je potrebna propusnica temeljem točke II. e (iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i ostalih potrepština) Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani napuštanja mjesta prebivališta od 23. ožujka 2020. godine, zahtjev mogu poslati e-mailom na adresu: opcina@punat.hr.
Zahtjev je potrebno predati 48 sati prije događaja za koji je propusnica potrebna, a iznimno 24 sata ranije te će se o zahtjevima rješavati redoslijedom njihova zaprimanja.

Podnositelj zahtjeva može propusnicu imati i u elektroničkom obliku, u primjerice pametnom telefonu, te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom. Propusnica se izdaje na ime i prezime, s razlogom odobrenja i vremenom trajanja, ovjerena i potpisana od strane izdavatelja. Rok trajanja propusnice može biti jednodnevni, ili višednevni - ovisno o razlogu izdavanja.
Kako bi omogućili mještanima da pravovremeno dobiju svoju propusnicu, određeno je radno vrijeme svakim danom od ponedjeljka do petka od 09,00 do 12,00 sati, kontakt broj 051/854-140 na kojem je moguće dobiti sve potrebne informacije.

OBRAZAC ZAHTJEVA ZA IZDAVANJE PROPUSNICE


 

POSEBNA OBAVIJEST ZA STANOVNIŠTVO OTOKA KRKA - DNEVNE MIGRACIJE: Obzirom da prijedlog Koordinacije stožera civilne zaštite otoka Krka nije potvrđen od nadređenih stožera, nismo u mogućnosti objediniti otok Krk kao jedinstveno epidemiološko područje, odnosno kao prebivalište svih otočana, na kojem nije potrebno izdavati propusnice za napuštanje mjesta prebivališta/boravišta unutar otoka Krka. Stoga molimo sve stanovnike otoka Krka da za sve dnevne migracije unutar otoka, a izvan svog mjesta prebivališta ishode propusnice nadležnih tijela, ukoliko zadovoljavaju kriterije propisane Odlukom Sožera civilne zaštite RH.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj

  • Stožeri civilne zaštite daju propusnice iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština te ih izdaju maksimalno restriktivno u doista nužnim slučajevima (nužnim slučajem smatra se i kupnja hrane i hranjenje životinja)
  •  
  • Pravne osobe koje izdaju propusnice trebaju izraditi procjenu nužno potrebnog osoblja i propusnice izdaju samo osobama koje su neophodno potrebne za obavljanje poslova i djelatnosti za funkcioniranje zajednice
  •  
  • Izabrani liječnici obiteljske medicine trebaju organizirati izdavanje propusnica, kad je to moguće temeljem medicinske dokumentacije, elektronskim putem ili drugim primjerenim putem bez socijalnog kontakta

Izdavanje propusnica treba organizirati elektronskim putem ili drugim primjernim putem bez socijalnog kontakta kad god je to moguće
 


 

NOVO! Općina Punat stavlja se na raspolaganje i poziva građane koji su na područje općine Punat stigli privremeno i borave u samoizolaciji da se obrate za pomoć u nabavi i dostavi nužnih lijekova ili potrepština, u slučaju da nisu u mogućnosti isto nabaviti po drugoj osnovi. VIŠE INFORMACIJA OVDJE


 

Kontakt telefoni za građane na koje se mogu upućivati pitanja u vezi funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima za stanovništvo Općine Punat su:  051/854-140  radnim danima od 7,00-15,00 sati i/ili mobitel 095/5100960 svakog dana od 0,00-24,00 sata. Stanovnicima je i stalno na raspolaganju e-mail: opcina@punat.hr te KONTAKT FORMA ZA PITANJA GRAĐANA.


Poštovani korisnici stranice punat.hr, radi vaše pravodobne i točne informiranosti, trudimo se stalno osvježavati stranicu novim i za vas korisnim informacijama. Kako zbog, na žalost, sve neizvjesnije situacije s koronavirusom u Republici Hrvatskoj, vijesti ima sve više, na naslovnici će se prikazivati samo vijesti objavljene zadnjeg dana. Za pregled i čitanje starijih objava kliknite na naslov ili dolje desno na "Pročitaj više".


NOVO! VAŽNA OBAVIJEST U VEZI IZDAVANJA PROPUSNICA ZA OBITELJSKA POLJOPRIVREDNA GOSPODARSTVA (OPG) - OVDJE


OBJAVLJENO 24. OŽUJKA 2020. GODINE

Komunalno društvo "Ponikve eko otok Krk" d.o.o. važne informacije za stanovništvo objavljuje OVDJE


Objavljujemo raspored rada ordinacija obiteljske medicine - OVDJE


OBJAVLJENO 23. OŽUJKA 2020. GODINE

Obavijest poslovnice Erste&Steiermärkische Banke Punat: U skladu s odlukama tijela javne vlasti o privremenoj obustavi rada škola i vrtića tijekom sljedeća dva tjedna, Erste banka je omogućila svojim djelatnicima, roditeljima malodobne djece, da u tom razdoblju ostanu u svojim domovima. 
Zbog toga se  poslovnica Punat  privremeno zatvara. Molimo da posjetite našu najbližu poslovnicu na adresi: STJEPANA RADIĆA 1/B KRK koja radi od 08:00-12:00


S obzirom da na pojedinim područjima postoji znatno povećani rizik od prijenosa bolesti COVID-19, a kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti, zabranjuje se napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka. DETALJNIJE
Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka.


Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske donio je preporuke za kućanstva i ostale zatvorene prostore OVDJE


Dobrovoljno darivanje krvi organizira se DANA 06.04.2020.god. OD 08.00-14.00 SATI u Krku, PROSTORIJE DOMA ZDRAVLJA KRK. Ukoliko dođe do bilo kakvih promjena zbog novonastale situacije sa COVI-19, informacija će biti dostupna na našoj facebook stranici te na stranicama Grada Krk i Općina Otoka Krka!
Najnovije objave Gradskog društva Crvenog križa Krk možete pratiti OVDJE


OBJAVLJENO 22. OŽUJKA 2020. GODINE 

VAŽNA OBAVIJEST! Prema najnovijim informacijama, a vezano za krizu izazvanu jutrošnjim potresima u Zagrebu, građani grada Zagreba kojima su domovi oštećeni, od 13:00 sati moći će u hangaru na Kikovici dobiti rješenja pomoću kojih će im biti dozvoljen dolazak na otok Krk u svoje vikendice i stanove. Svima kojima bude dozvoljen dolazak na otok biti će propisana mjera samoizolacije u trajanju od 14 dana. Molimo vas da se te mjere STROGO PRIDRŽAVATE. Također molimo domicilno stanovništvo da se i dalje pridržava svih propisanih mjera i zabrana, a sve u cilju očuvanja zdravlja svih nas na otoku zajedno. Budimo zajedno i čuvajmo jedni druge!


KRČKI MOST SITUACIJA: S obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa koronavirusa, među protuepidemijskim mjerama, državni Stožer Civilne zaštite uveo je i zabranu prelakska preko Krčkog mosta za sve osim onih koji imaju prijavljeno prebivalište ili boravište na Krku i susjednim otocima, djelatnike javnih zdravstvenih službi i djelatnike drugih javnih službi (policija, vatrogasci, oružane snage, lučka kapetanija, pošta, komunalne djelatnosti) i njihova službena vozila, djelatnike (vozila) opskrbe trgovina na otocima kao i onih koji su zaposleni na otocima. Poželjno je da ti zaposlenici imaju potvdu o tome da se skrati vrijeme zadržavanja na mostu zbog provjere.


Na snazi je Odluka o radnom vremenu trgovina: Radi zaštite djelatnika u trgovinama kojima je, sukladno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, dopušten rad, kao i zbog mogućnosti preraspodjele djelatnika i učinkovitog upravljanja ljudskim resusrima, određuje se radno vrijeme u tim trgovinama od 8:00 do 17:00 sati. 


Civilni stožer RH donio je mjere zaštite koju provode pružatelji usluge taxi prijevoza.


OBJAVLJENO 21. OŽUJKA 2020. GODINE 

Sukladno izjavi Ministra unutarnjih poslova te Odluci o ograničavanju javnog prijevoza putnika, tereta i vozila prema otocima i poluotoku Pelješcu, ograničeno je i kretanje Krčkim mostom u oba smjera. Na otok ne mogu osobe kojima prebivalište nije na otoku. S otoka mogu otići svi koji se na otoku nalaze, a boravište im je van otoka. Stanovništvo s boravkom na otoku, neće moći napuštati otok, osim u opravdanim i hitnim slučajevima. Detaljnije informacije potražite na poznatim telefonskim brojevima 112 ili 113 ili na istaknutim brojevima za upite građana kod lokalnih stožera CZ.


Na snazi je Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.


Iz Stožera Civilne zaštite Primorsko-goranske županije upozoravaju građane da ne napuštaju mjesto boravka, osim zbog posla i u iznimnim i prijeko potrebnim slučajevima. Vezano za ovu odluku, načelnik Stožera Marko Boras Mandić danas je od PU primorsko-goranske zatražio obavljanje kontrole na određenim prometnicama.
Posebno se naglašava da je na snazi ograničavanje linijskog prometa prema kvarnerskim otocima, te pozivamo građane koji tamo nemaju boravište da ne idu na otoke. Isto se odnosi na Gorski kotar i na ostale subregije u našoj županiji.


Nova mjera sigurnosti  uvodi se i u ljekarne, gdje je ugrađena funkcija provjere epidemiološkog statusa pacijenata koji su osiguranici HZZO-a upisom MBO broja sa zdravstvene iskaznice.
Kako bi spriječili ulazak osoba koji su u samoizolaciji  u ljekarnu, na vidljivom mjestu na ulazu u ljekarnu postavljene su obavijesti da svaki pacijent pripremi zdravstvenu iskaznicu. Nakon provjere iskaznice, ako osobi nije dodijeljena mjera samoizolacije, slobodno se pušta u ljekarnu.


 Kršenja mjere samoizolacije prijavljuje se putem kontakt obrasca koji je pripremio Državni inspektorat na svojim mrežnim stranicama ili putem telefona 112.


Na snazi je Odluka o privremenoj obustavi javnog prometa. Ne napuštajte mjesta boravka!
 


Na snazi je Odluka o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu


Na snazi je ODLUKA O MJERAMA PRILIKOM SKLAPANJA BRAKA I ŽIVOTNOG PARTNERSTVA. Obustavlja se održavanje svih oblika svadbenih svečanosti. 


Na snazi je ODLUKA O NAČINU ODRŽAVANJA POGREBA. Molimo mještane Punta i Stare Baške da se iste podržavaju. Odluka je dijelom mjera za zaštitu i sprječavanje zaraze koronavirusom.


OBJAVLJENO 20. OŽUJKA 2020.

VAŽNA OBAVIJEST ZA VLASNIKE APARTMANA I KUĆA ZA ODMOR I NAJAM: U cilju prevencije širenja Koronavirusa (SARS – CoV-2) i CoVid-19 bolesti na području otoka Krka, na Koordinaciji Gradonačelnika i Općinskih načelnika otoka Krka između ostaloga, donijeta je Odluka o evidentiranju turista koji su došli na Krk iz područja zahvaćenih epidemijom. Informacije o turistima potrebne su nadležnom epidemiološkom centru.
Vlasnici kuća, apartmana i stanova za odmor, njihove obitelji i prijatelji obvezni su prijaviti se u sustav eVisitor za vrijeme svakog boravka na Krku koji uključuje noćenje. Prema Zakonu turistička pristojba plaća se po svakom ostvarenom noćenju u razdoblju od 15. lipnja do 15.rujna. Molimo vas da ovu Odluku shvatite ozbiljno i u cilju dobrobiti cjelokupne zajednice pa i vas samih, prijavite svoje ukućane i sebe putem sustava eVisitor. Za sve dodatne informacije možete se obratiti Turističkoj zajednici na čijem se teritoriju nalazi vaš objekt.


Poštovani građani, koliko ćemo biti uspješni u ovoj borbi za očuvanje svojega i zdravlja ljudi koje volimo, s kojima živimo ili radimo, koliko ćemo uspjeti sačuvati svoju zajednicu, svoje sredine koje toliko volimo, ovisi samo i isključivo o nama i našoj odgovornosti. Sa svješću o toj jedinoj činjenici koja nam je 100% provjerena po pitanju koronavirusa i bolesti COVID-19, razvijena je i platforma SAMOIZOLACIJA.HR putem koje građani na jednostavan način mogu prijaviti sumnje na kršenje propisanih mjera samoizolacije i propisanih mjera uopće. Budimo odgovorni i čuvajmo jedni druge!


DEAR VISITORS, here are the informartions about COVID-19 in the Republic of Croatia. Please note! INFORMATION - ENGLISH
 


OBJAVLJENO 19. OŽUJKA 2020. GODINE

Obavijest Hrvatske pošte vezano uz uručivanje pošiljki  - OVDJE
 


Priopćenje Hrvatske biskupske konferencije vezano uz održavanje vjerskih obreda - OVDJE
 


Od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine obustavljene su sve aktivnosti vezane uz upis djece u I. razred osnovne škole. Osnovne škole i zdravstvene ustanove neće do 4. svibnja 2020. godine provoditi postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole. OBAVIJEST ZA RODITELJE O NOVIM TERMINIMA


DANA 19. OŽUJKA 2020. GODINE NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE NA SNAGU SU STUPILE MJERE NACIONALNOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE - DETALJI OVDJE

ODLUKA O MJERAMA OGRANIČAVANJA DRUŠTVENIH OKUPLJANJA, RADA U TRGOVINI, USLUŽNIH DJELATNOSTI  I ODRŽAVANJA SPORTSKIH I KULTURNIH DOGAĐANJA

 


OBJAVLJENO 18. OŽUJKA 2020. GODINE 

VAŽNA OBAVIJEST HRVATSKOG ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE ZA NEZAPOSLENE: Do daljnjega je omogućena prijava u evidenciju nezaposlenih e-mailom. Za prvu prijavu potrebno je priložiti sken ili fotografiju osobne iskaznice ili putovnice te potvrdu o boravištu ako se prijavljujete izvan mjesta navedenog na osobnoj iskaznici.
Oni koji trebaju i imaju pravo na naknadu za vrijeme nezaposlenosti također ne moraju dolaziti u urede HZZ-a, nego to mogu napraviti preporučenom poštom, mailom, pa čak i telefonski ako nemaju druge mogućnosti. Za naknadu također treba priložiti kopiju identifikacijskog dokumenta, ispunjeni obrazac zahtjeva, dokaz o prestanku radnog odnosa, dokaz o prosjeku plaće za prethodna tri mjeseca i presliku kartice tekućeg računa.
Čak i ako ne možete doći do svih potrebnih dokumenta, pošaljite zahtjev da ne biste zbog isteka rokova izgubili pravo, a vaš zahtjev riješit će se kad budete mogli pribaviti svu dokumentaciju.


Crveni križ je pojačao skrb o starijima i nemoćnima, a svi volonteri bit će označeni i vidljivi
Namirnice, hrana i lijekovi dostavljat će se do njihovih vrata, uz preporučene preventivne mjere, i bilo bi dobro da korisnici kraj vrata ostave stolić ili stolac na koji bi se stvari mogle odložiti,. Pozivi društvima Crvenog križa Rijeke, Crikvenice, Čabra, Delnica, Krka, Maloga Lošinja, Novog Vinodolskog, Opatije, Raba i Vrbovskog mogu se uputiti svakog dana od 8 do 18 sati.
Hrvatski Crveni križ objavio je upute za siguran način obilaska i primanja pomoći za starije i nemoćne osobe koje ne bi trebale izlaziti i izlagati se opasnosti od zaraze koronavirusom: UPUTE ZA SIGURAN NAČIN OBILASKA / UPUTE ZA SIGURAN NAČIN PRIMANJA POMOĆI


Za sva pitanja građana vezana uz koronavirus aktivan je broj 113.


Prenosimo važnu obavijest Carneta za učenike: " Molimo korisnike da se pridržavaju rasporeda nastave na daljinu i da sadržajima ne pristupaju koristeći svoj AAI@EduHr identitet u terminu kada se ne održava nastava za njihov razred." - OVDJE POGLEDATI RASPORED


OBJAVLJENO 17. OŽUJKA 2020. GODINE

Poslovnica Erste&Steriermärkische banke u Puntu radit će po sljedećem radnom vremenu:  ponedjeljak, utorak, četvrtak, petak  8-15 sati ; srijeda 10-17 sati.


 

Objavljujemo VAŽNU OBAVIJEST ZA MJEŠTANE koji su kronični bolesnici, stariji od 65 godina ili spadaju u neku od rizičnih skupina da se obrate putem telefona ili e-maila za pomoć u obliku nabave i dostave nužnih lijekova ili potrepština, u slučaju da nisu u mogućnosti isto nabaviti po drugoj osnovi. OBAVIJEST


Objavljujemo obavijest zaprimljenu od Privredne banke Zagreb: zbog pojačanog opreza i zaštite od koronavirusa (COVID-19), te u skladu sa preporukama Nacionalnog stožera za obranu i Korporativne sigurnosti PBZ-a, molimo vas da u narednom razdoblju više koristite usluge alternativnih kanala (internet bankarstvo, mobilno bankarstvo, bankomate, telefon, email), a izbjegnete, koliko je to moguće, posjetu Sinergo deska odnosno 'fizičke' sastanke s vašim menadžerima za odnose s klijentima i druge aktivnosti koje podrazumijevaju direktan kontakt s osobljem Banke.
Ovim putem Vas želimo informirati i o sljedećem:

  1.  Banka, zajedno s HNBom i ostalim nadležnim institucijama, radi na mjerama koje će pomoći malim i srednjim poduzetnicima prebroditi nastalu situaciju, o istima ćete biti vrlo skoro informirani
  2.  Banka i dalje pruža sve usluge kao i dosada, što znači bez ikakvih promjena u dosadašnjem procesu rada, a uvažavajući inicijalno definirane mjere opreza, navedene na početku ove poruke
  3.  potencijalne izmjene radnog vremena Sinergo deskova i poslovnica nalaze se na web portalu Banke (www.pbz.hr)
  4.  u tijeku ovog i sljedećeg tjedna moguće da ćete biti kontaktirani od strane Vašeg menadžera za odnose s klijentima u cilju dobivanja povratnih informacija oko utjecaja krize uzrokovane coronavirusom na Vaše poslovanje
  5.  za dodatne informacije u vezi Vašeg poslovanja u dijelu kreditiranja možete se telefonski ili putem e-maila obratiti Vašem menadžeru za odnose s klijentima, a informacije za sve ostale proizvode i usluge, te opće informacije možete dobiti na besplatan broj telefona 0800 729 266 ili email: com@pbz.hr

U slučaju potrebe, za građane su otvorene tri nove telefonske linije za komunikaciju s epidemiolozima. Svi pozivi idu preko broja 112. Od sredine tjedna i laboratorij Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ bit će osposobljen za testiranje uzoraka potencijalno zaraženih na korona virus. Ukupno je  na području Primorsko-goranske županije do sada evidentirano 9 zaraženih osoba s time da je prvo oboljeli uspješno izliječen i upućen na kućnu izolaciju od 14 dana. Preventivnim mjerama samoizolacije obuhvaćeno je na području PGŽ do sada ukupno 1100 osoba, te se  apelira da se svi strogo drže te mjere kako bi spriječili širenje zaraze.


Obavijest za stranke Općinskog suda u Crikvenici (odnosi se i na Stalnu službu u Krku) - OBAVIJEST


KBC Rijeka obavještava sve bolesnike, naručene na redovni kontrolni pregled na poliklinikama da, ukoliko se ne radi o neophodnim kontrolama, odgode dolazak u dogovoru sa svojim liječnikom obiteljske medicine. Za akutne i neodgodive pacijente liječnici će ordinirati u polikliničkim ambulantama prema rasporedu.


Za sve mlađe muškarce koji su dobili poziv za upis u vojnu evidenciju objavljujemo obavijest: Obzirom na novonastalu situaciju vezano za koronavirus, a uvažavajući preporuke i upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, odgađaju se do daljnjega sve aktivnosti vezane uz uvođenje novaka u vojnu evidenciju rođenih 2002. godine, koje su se trebale provoditi od 10. ožujka do 30. travnja 2020. godine.


OBJAVLJENO 16. OŽUJKA 2020. GODINE

Objavljujemo Odluku Koordinacije općinskih načelnika JLS otoka Krka i gradonačelnika Grada Krka od 16. ožujka 2020. godine: ODLUKA


Komunalno društvo Črnika d.o.o. do daljnjega stranke ne prima u uredima. Kontakt je moguć putem telefona, pošte ili e-maila.


Na državnim trajektnim, brodskim i brzobrodskim linijama u linijskom obalnom pomorskom prometu još uvijek se neće poduzimati mjere redukcije kapaciteta unutar linije ili redukcije broja putovanja na linijama, obzirom da je trenutno na brodovima dostupan veliki broj slobodnih mjesta te je putnicima omogućeno da provedu mjeru preporučenog držanja razmaka od najmanje 1 metar međusobno, obavijestila je Agencija za obalni linijski prijevoz putnika.


Ljekarna u Puntu također uvodi pravila ponašanja za građane: Građane se moli da postupno ulaze u ljekarne kako se ne bi stvarali redovi i gužve u zatvorenom prostoru. U prostoru ljekarne, poslužuje se jedna osoba i tek kada ona izađe u ljekarnu može ući druga osoba. Također, savjetuje se da se u redovima izvan ljekarne drži razmak od jednog metra.
Kada ste u prostoru ljekarne:
– kod razgovora s djelatnicima ljekarne održavajte razmak od barem metra i pol
– po mogućnosti koristite kartični oblik plaćanja
– imajte na umu da je kupnja dezinficijensa, maski i lijekova ograničena (u trenutku pisanja ove obavijesti u ljekarni Punat nema dezinficijensa niti zaštitnih maski)
– ukoliko kašljete i kišete prekrijte usta i nos laktom ili maramicom koju ćete po izlasku odmah baciti te oprati ruke I naravno, ukoliko imate respiratorne probleme (kašalj, kihanje, grlobolja, temperatura) ne ulazite u ljekarnu već se telefonom javite svojem liječniku ili nazovite 112. Ljekarnici mole građane koji su u protekla dva tjedna boravili u inozemstvu ili bili u kontaktu sa zaraženima koronavirusom ili osobama kojima je tek određena samoizolacija da nikako ne ulaze u ljekarne nego da se također jave liječnicima ili epidemiolozima.


Poštanski uredi u cijeloj PGŽ skratili su radno vrijeme - DETALJNIJE .  U poštanski ured u Puntu ulazi se pojedinačno. U uredu radi jedan službenik. Mole se građani da disciplinirano čekaju red izvan poštanskog ureda, da poštuju preporučeni razmak i da ne zadržavaju službenika u njegovom radu kako bi se vrijeme čekanja skratilo čim je više moguće.


Komunalno društvo Črnika d.o.o. donijelo je odluku kojom stanovništvu općine daje preporuku da se pogrebi obavljaju isključivo u krugu obitelji - DETALJNIJE


Općinska uprava Općine Punat uvela je od 16. ožujka 2020. godine ograničeni rad Jedinstvenog upravnog odjela sa strankama. Moli se stanovništvo da se bez nužne potrebe ne kreće u zatvorenim prostorima poput ureda, šaltera, čekaonica i sl. gdje postoji pojačana opasnost širenja zaraze.
Zbog predostrožnosti i umanjenja mogućnosti širenja zaraze koronavirusom, pisarnica Općine Punat zaprimat će osobnom dostavom u pisarnici isključivo pismena za koja je utvrđen određeni rok zaprimanja (natječaj, rok za žalbu u upravnom postupku) pa je iz tog razloga nužno predati pismeno . Svu ostalu prepisku molimo obavljajte putem redovne pošte ili putem e-maila na adrese:
 

Za zahtjeve za koje postoje izrađeni obrasci koristite obrasce na web-u i mogućnost online postavljanja zahtjeva i upita.
 
Kontakt telefon pisarnice: +385 51 854-715


OBJAVLJENO 13. OŽUJKA 2020. 

U cilju prevencije širenja virusa COVID-19 na području Općine Punat, a sukladno preporukama Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i uputama Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije, općinski načelnik svojom je odlukom naložio mjere za područje Općine Punat.


Od Stožera CZ Primorsko-goranske županije zaprimljena je obavijest da je Državni stožer civilne zaštite donio odluku o zatvaranju srednjih i osnovnih škola, kao i dječjih vrtića. Ustanove se zatvaraju na razdoblje od dva tjedna.

OBAVIJEST O PREKIDU NASTAVE ZA UČENIKE SREDNJE ŠKOLE HRVATSKI KRALJ ZVONIMIR U KRKU
OBAVIJEST OSNOVNE ŠKOLE FRAN KRSTO FRANKOPAN KRK
ODLUKA O ZATVARANJU VRTIĆA NA OTOKU KRKU

OBJAVLJENO 12. OŽUJKA 2020. GODINE

 

Dragi građani, prateći konstantno razvoj događaja u svijetu i kod nas, a vezano za pojavu i širenje koronavirusa - COVID 19, mišljenja smo da je najbitnije pratiti preporuke zdravstvenih organizacija usmjerene ka maksimalnom sprječavanju mogućnosti pojave i širenja virusa. Stoga prenosimo najnovije preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Brojevi telefona HZJZ na temu korona virusa (zvati, a ne slati SMS)

Držimo se preporuka i na taj način brinimo o zdravlju zajednice!

Preporuke za očuvanje zdravlja osobama životne dobi 60+ i osobama oboljelim od kroničnih bolesti
Čišćenje i dezinfekcija prostora bez oboljelih od COVID-19
Uputa za poslodavce i radnike vezano uz nCoV bolesti (COVID-19)
Dodatne upute za pojedince i kolektive
Naputak za pravilno pranje ruku

Kod postupanja pri sumnji na zarazu, naročito je bitno ne odlaziti k liječniku, već ostvarivati telefonske kontakte. Javite se svojem liječniku ili  kontaktiranje centar pripravnosti u svojoj županiji. U prilogu su brojevi telefona u svim županijama koji su otvoreni za takve potrebe. Budimo odgovorni!