Predstavljamo vam: Sklonište za nezbrinute životinje Lič

06.12.2017.
Obavijesti

Stupanjem na snagu Zakona o zaštiti životinja započelo je novo razdoblje odnosa prema životinjama u Republici Hrvatskoj. Naglasak je na humanosti kao i na odgovornom vlasništvu. O nezbrinutim životinjama iz naše Županije, s našeg Otoka i iz naše Općine brine Sklonište za nezbrinute životinje Lič. Sklonište se nalazi na adresi Banovina 1D u Liču kraj Fužina u Gorskom kotaru. Djelatnost je Skloništa zbrinjavanje napuštenih i izgubljenih pasa, isključivo po pozivu komunalnog redara.
Svi psi u Skloništu Lič su cijepljeni, čipirani, socijalizirani i spremni za udomljenje. Slike pasa za udomljenje iz Skloništa Lič nalaze se OVDJE.
Sklonište u sklopu svoje djelatnosti provodi i edukacije za djecu i mlade, pa to može biti lijepa i korisna ideja za terensku nastavu i organizirane posjete Skloništu!

Novi Zakon sve nas obvezuje pomagati u udomljavanju i širiti svijest o potrebi odgovornog ponašanja prema svojim ljubimcima, humanom pristupu životinjama i zajedničkoj brizi zajednice za dobrobit životinja.

Svakim udomljenjem spašavaju se dva života! Život psa iz skloništa, ali i život onoga koji će naći sigurnost u skloništu, na mjestu udomljenoga.

Općina Punat, sukladno zakonom propisanim obvezama, uključuje se u trajnu akciju udomljavanja pasa iz skloništa u PGŽ i redovito će vas obavještavati o radu Skloništa Lič, novostima i akcijama te o psima koji u Liču čekaju svoje udomitelje.