Uvjeti korištenja i otvorena dozvola

10.04.2014.

Otvorena dozvola
Svi skupovi podataka koje Općina Punat objavljuje kao otvorene podatke odnosno pruža na zahtjev korisnika sukladno članku 29. ZPPI sadrže otvorenu dozvolu. To znači da korisnici mogu slobodno koristiti podatke za koju god svrhu žele, davati ih trećima, povezivati ih s drugim podacima ili ih koristiti kao bazu za poslovne procese, proizvode i aplikacije. OTVORENA DOZVOLA / OPEN LICENCE - THE REPUBLIC OF CROATIA
Obveza korisnika jest da pri uporabi informacija koje sadrže otvorenu dozvolu navede izvor (npr. tijelo javne vlasti odnosno konkretnu izjavu o izvoru kako je navedena od tijela javne vlasti koje je izradilo informaciju) te datum preuzimanja odnosno posljednje izmjene.  Ako pak podaci ne sadrže izjavu o izvoru i datum posljednje izmjene, korisnik je obavezan naznačiti da se podaci koriste uz otvorenu dozvolu, istaknuti poveznicu na otvorenu dozvolu te poveznicu na objavljenu informaciju, ako je ista objavljena.
Korisniku nije dozvoljeno koristiti podatke (npr. izrađivati proizvod odnosno aplikaciju temeljenu na otvorenim podacima) na način koji bi upućivao da je proizvod ili aplikaciju izradilo samo tijelo javne vlasti.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka
Postujemo privatnost svojih korisnika i posjetitelja. Svi podaci iz procesa registracije te ostali podaci o korisniku koriste se isključivo u svrhu za koju su prikupljeni.

Mi ni pod kojim uvjetima nećemo iste učiniti dostupnima trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

U svrhu boljeg korisničkog iskustva te kako bi Portali i Usluge radilli pravilno i imali sve funkcionalnosti koristimo kolačiće (cookies).
Kolačić je informacija spremljena na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite.
Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku.
Korištenjem Portala i Usluga dajete svoj pristanak za spremanje kolačića (cookies) na vašem računalu.

Internetske stranice Općine Punat u cilju analize upotrebljavaju Google Analytics, uslugu analize korištenja internetskim stranicama koju pruža Google, Inc. („Google”). U tu svrhu Google Analytics upotrebljava „kolačiće”, tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vaše računalo.
U skladu sa svojim certifikatom u vezi sa sustavom za zaštitu privatnosti Google izjavljuje da je usklađen s europsko-američkim sustavom zaštite privatnosti. Google može podatke prikupljene s pomoću usluge Google Analytics prenijeti trećim osobama ako je to propisano zakonom ili ako te treće osobe obrađuju podatke u ime Googlea.
U skladu s uvjetima korištenja uslugom Google Analytics, Google neće povezivati IP adresu ispitanika ni sa kakvim drugim podacima kojima raspolaže.
Upotrebu kolačića usluge Google Analytics možete odbiti tako da preuzmete i instalirate dodatak za preglednik Google Analytics Opt-out.

Popis kolačića koje portal zadarskilist.hr može postaviti na vaš internet preglednik:

  • has_js - (1 ili 0) informacija je li Javascript uključen na web pregledniku
  • Google Analytics kolačići