Ožujak 2018

Projekt KRASn'KRŠ

SAŽETAK:

Projekt KRASn'KRŠ je projekt zaštite i valorizacije baštine te razvoja održivog turizma u prekograničnom krajoliku. Destinacija KRASn'KRŠ povezat će četiri lokaliteta s karakterističnim tipovima krškoga krajolika: Sežanu, Škocjanske jame, Brod na Kupi i Punat na otoku Krku.
Glavni cilj projekta je očuvanje prirodne i kulturne baštine krškog krajolika i proizlazi iz sljedećih izazova: očuvanje i valorizacija bogate prirodne i kulturne baštine, prilagodba turističke ponude potrebama modernih posjetitelja, povezivanje malenih i fragmentiranih turističkih ponuda te usmjeravanje posjetitelja na ostale baštinske točke u projektnom području.
Inovativan pristup u očuvanju, interpretaciji i promociji krške baštine omogućit će  posjetiteljima da se s ovim prirodnim fenomenom upoznaju kroz stalne izložbe u interpretacijskim centrima, na tematskim stazama te na ostalim interpretacijskim i informacijskim točkama.

Vodeći partner projekta je Znanstveno raziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti, Ljubljana. Ostali partneri u projektu su Komunalno stanovanjsko podjetje d.d. Sežana, Javni zavod Park Škocjanske jame, Zavod Tovarna trajnostnega turizma Goodplace, Ljubljana, Prirodoslovni muzej Rijeka, Općina Punat, otok Krk i Muze d.o.o. Zagreb.

Dokumenti

JAVNI POZIV ZA UVOĐENJE U VOJNU EVIDENCIJU

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske poziva sve muške osobe, hrvatske državljane rođene 2000. godine i starijih godišta koje do sada nisu uvedene u vojnu evidenciju da se jave u Područni odsjek za poslove obrane prema mjestu prebivališta radi uvođenja u vojnu evidenciju.
Uvođenje u vojnu evidenciju za osobe s prijavljenim prebivalištem na području Primorsko-goranske županije obavljat će se od 15. ožujka do 30. travnja 2018. godine. Sa sobom ponesite osobnu iskaznicu ili domovnicu.

Detaljnije u tekstu Javnog poziva u prilogu!

Prilog: 
Obavijesti

III. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Punat - PONOVNA JAVNA RASPRAVA

NOVO!
Temeljem članka 96. st. 3 Zakona o prostornom uređenju  objavljuje se ponovljena javna rasprava o Prijedlogu III. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Punat.
Ponovljena javna rasprava o Prijedlogu III. izmjene i dopune Prostornog plana Općine Punat provest će se u razdoblju od 20. ožujka do zaključno 3. travnja 2018. godine.
Tekst objave Ponovljene javne rasprave nalazi se u prilogu:

Zadnja izmjena na stranici: 11.03.2018. u 00:18 sati

Prostorno planiranje

Stranice